De fietskarren van reacha bieden ruimte voor de complete visuitrusting: dit omvat niet alleen de hengel en een campingstoel. Voor langere trips zijn ook water, proviand, weerbestendige kleding en als je wilt overnachten, kampeerspullen nodig. Omdat alle reacha-fietskarren verstelbaar zijn in lengte en breedte, bieden ze daar voldoende ruimte voor. En voor vissers die vanuit een opblaasbare boot of kajak willen vissen, geldt: ook een boot past eenvoudig op de reacha.

De grootste uitdaging - naast het vangen van vis - is voor alle vissers hetzelfde: de visuitrusting, inclusief hengel, aas, stoel, proviand, regenjas of zelfs een boot, moet op de een of andere manier naar het meer of de rivier worden vervoerd. Degenen die willen overstappen van auto naar fiets, kunnen hiervoor een fietskar van reacha gebruiken. Het voordeel hiervan is dat de zoektocht naar een parkeerplaats overbodig wordt en de visuitrusting meestal direct naar de waterkant kan worden gebracht.

Opvouwbare fietskar voor vissers

Gemeenschappelijke kenmerken van alle reacha-modellen

Wat alle vrachtaanhangwagens van reacha gemeen hebben, is een stabiel hoofdframe van aluminium buizen, dat ook zwaardere lasten kan vervoeren zoals opblaasboten, kajaks en omvangrijke uitrusting. Omdat de vrachtaanhangwagens zijn ontworpen om in lengte en breedte verstelbaar te zijn met slechts een paar eenvoudige stappen. Daarnaast zijn er de drie modellen van de reacha SPORT met drie verschillende sets banden voor verschillende ondergronden. En je kunt kiezen tussen een lichtgewicht textiel laadruimte, de zogenaamde Trunk, of een solide platform gemaakt van hoogwaardig hout, afhankelijk van wat er vervoerd moet worden. Bovendien kunnen naar behoefte extra laadstangen, de zogenaamde Bows, worden bevestigd, zodat bijvoorbeeld boten rechtop kunnen worden vervoerd. Alle reacha kunnen worden omgebouwd tot een fietsvrachtwagen met de verkrijgbare accessoire Bike Connector.

Fietskarren voor vissers met verschillende behoeften

Dus alle fietskarren van reacha bieden voldoende ruimte voor vis- of kampeeruitrusting. Bij de keuze van de juiste kar spelen andere factoren een belangrijkere rol. Wordt er gevist met of zonder boot? Wordt de kar met de hand of met de fiets getrokken? En de banden moeten voldoen aan de eisen, dus op welke ondergrond zal hij worden verplaatst?

Opvouwbare fietskar voor vissers

Overzicht van de fietskarren van reacha

reacha SPORT SHORT - voor vissers te voet

Wie zonder boot gaat vissen en "alleen" een hengel, schepnet, waadpak, aas en misschien een koelbox wil vervoeren per fiets, zal de reacha SPORT SHORT met een korte trekstang en zijstandaard verkiezen. Zelfs als je niet verder kunt met de fiets, kun je hem als handkar meenemen naar de visplek. Als het om zand of ander oneffen terrein gaat, wordt de versie met 20" fatbike-banden aanbevolen. Het houten platform wordt aanbevolen voor de laadruimte, dat met optionele zijwanden kan worden omgebouwd tot een transportbox.

Fietskar voor vissers met box

reacha SPORT LONG - voor vissers met kajak

Voor vissers die vanaf het water vissen, wordt de reacha SPORT LONG aanbevolen. Hierop kan een kajak tot 4,5 m worden vervoerd. Als je kiest voor de textielzak, de zogenaamde Trunk, als laadruimte, kun je onder de kajak nog ruimte hebben voor andere tassen met visuitrusting. De SPORT LONG is ook verkrijgbaar met drie verschillende bandensets, afhankelijk van of je op verharde wegen of buiten de gebaande paden reist.

Fietskar voor vissers en het strand

reacha SPORT XXL – voor vissers met boten

Voor degenen die met nog grotere metgezellen het water op willen, biedt reacha de SPORT XXL, waarmee een (kleinere) boot van >4,5 m en visuitrusting kan worden vervoerd. Natuurlijk stelt de natuurkunde op een gegeven moment grenzen aan alles. Daarom kan zelfs bij het gebruik van de SPORT XXL als fietskar slechts een maximale belasting van 35 kg en 60 kg als handkar worden bereikt. De SPORT XXL is ook verkrijgbaar met drie verschillende bandensets, maar voor lange ladingen wordt over het algemeen de street 24" bandenset aanbevolen om meer bodemvrijheid te bereiken.

Fietskar voor kleine boten

Stel je eigen reacha samen - voor vissers met gebruikte fietsbanden

En voor degenen die bijzonder op hun budget willen letten, biedt onze BUILD YOUR OWN-collectie een voordelig alternatief dat ook het milieu ten goede komt. In de BUILD YOUR OWN-collectie kun je een reacha samenstellen zonder banden en deze voorzien van standaard voorwielfietsbanden (zonder snelspanneras). Dit heeft als voordeel dat vissers zelf kunnen beslissen over de banden van hun aanhanger. Er moeten slechts bepaalde sleutelgegevens in acht worden genomen. Voorwielen met naafbreedte: 100 mm, diameter: 20”–26”, max. breedte: 4.0”, en geen snelspanneras.

Fietskar om zelf te bouwen

Veel voordelen voor vissers

Uiteindelijk bieden reacha fietsaanhangers alle voordelen die cruciaal zijn voor (hobby) vissers. We hebben hier weer kort de belangrijkste kenmerken van alle reacha-modellen opgesomd:

  • Sterk materiaal: Alle aanhangers zijn gemaakt van roestvrij en bestendig aluminium tegen zeewater. Voor vissers die van nature veel tijd in de buurt van water doorbrengen, is dit een belangrijke basisvereiste.
  • Hoge draaglast: Of er nu een kampeeruitrusting, een opblaasbare boot, of zelfs beide aan de visuitrusting worden toegevoegd, fietsaanhangers van reacha kunnen tot 35 kilogram dragen en behouden toch hun soepele loop. (Voor handaanhangers wordt zelfs een laadvermogen van maximaal 60 kilogram aanbevolen.)
  • Flexibele banden: Afhankelijk van het model zijn de banden ontworpen voor verschillende ondergronden (weg, terrein, grind, zand, enz.) of voor verschillende soorten fietsen (mountainbikes, e-bikes, pedelecs, tourfietsen). Ze kunnen echter eenvoudig worden vervangen met de bestemming in gedachten voor elk model.
  • Doelgerichte aanpasbaarheid: Of het nu gaat om een korte trip, een meerdaagse excursie of zelfs een hele vakantie: elke fietsaanhanger is verstelbaar in lengte en breedte, zodat de exacte uitrusting die fietsers op dat moment nodig hebben, er altijd op past.
  • Snelle montage en demontage: Het monteren of demonteren van alle reacha-modellen duurt minder dan 5 minuten. Onze Floko heeft dit ooit gedemonstreerd en er een video van gemaakt. U kunt dit zien in onze videogalerij!
  • Last but not least - gewetensvolle productie: De fietsaanhangers van reacha zijn duurzaam geproduceerde producten. Het aluminium frame wordt regionaal geproduceerd in Rosenheim (Beieren), en de verwerkte kunststofonderdelen zijn voornamelijk gemaakt van gerecycled materiaal (geïnjecteerd koolstof). Dit is misschien niet per se een voordeel voor vissers, maar toch goed om te weten ;)

★★★★★

Perfect voor kayakvissen

Naast de hoogwaardige kenmerken is de veelzijdigheid van de reacha ingenieus. Of ik nu snel met de SUP naar het water wil of een avontuur wil beginnen met de viskajak.

Dennis Kieselhorst

Fietskar met klein formaat

Conclusie: Welke fietskar is het beste voor vissers?

Als je nog steeds twijfelt over welk model het beste bij je past: In deze video belicht onze Floko nogmaals de verschillen tussen onze hand- en fietskarren en legt uit welke reacha het beste is voor je visuitstapjes - met of zonder boot.

Suche