☆☆☆ EINDE SEIZOENVERKOOP: Bespaar tot 18% - alleen zolang de voorraad strekt! ☆☆☆

MISSIE

Toen wij enkele jaren geleden besloten onze reacha te ontwikkelen, was het ons expliciete doel om onze passie voor sport te combineren met onze engagement voor ecologisch verantwoord gedrag. Simpel gezegd: We wilden een slimme oplossing om onze spullen naar het strand, het meer, de rivier of de bergen te brengen met een lage CO2-voetafdruk.

#HEROVERWEGEN

Door het modulaire (en achterwaarts compatibele) constructieprincipe zullen de toepassingsmogelijkheden van de reacha in de toekomst met nieuwe componenten toenemen. Wij werken voortdurend aan de verdere ontwikkeling van de reacha en zijn accessoires. De gereedschapsloze montage vermindert de drempels voor gebruik en door de verstelbaarheid in lengte en breedte kan de reacha zich aanpassen aan het dagelijkse leven van de gebruikers. Door "lowtec"-oplossingen, zoals de Bike Connector, blijft het product variabel en kan het door alle gebruikers worden gebruikt.

#HERGEBRUIK

Een deel van ons oorspronkelijke idee was om oude en ongebruikte onderdelen een nieuwe bestemming te geven. Floko bouwde ons allereerste prototype in zijn hobbykelder van een oude windsurfgiek, overgebleven houten latten en oude voorwielen uit de recyclebak van de fietsenwinkel naast de deur. U kunt vandaag nog onze reacha DIY zonder wielen bestellen om oude fietsvoorwielen weer een nieuwe bestemming te geven.

Het eerste reacha

#VERMINDEREN

Met ons minimale ontwerp zijn wij erin geslaagd met zeer weinig materiaal een duurzame en veelzijdige aanhangwagen van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Het gebruik van CAD-software (Computer-Aided Design software), 3D-printing en rapid prototyping heeft ons in staat gesteld het gebruik van materialen in vele iteraties te optimaliseren. Dit heeft ons in staat gesteld een duurzame en veelzijdige aanhangwagen van hoge kwaliteit te ontwikkelen met een lager materiaalverbruik. 80% van de onderdelen van de reacha komen uit Europa. Dit houdt de koolstofvoetafdruk in de transportsector laag en geeft ons meer invloed op het milieu en de arbeidsomstandigheden. Het hart van de reacha, het frame, wordt om de hoek bij ons in Opper-Beieren gemaakt. De eindmontage en verzending vindt plaats in Gmund am Tegernsee. We hebben bewust gekozen om te verzenden met DHL Go Green, klimaatneutraal, om onze ecologische voetafdruk verder te minimaliseren. Wij richten ons op duurzame verpakkingen en werken aan innovatieve oplossingen om de totale hoeveelheid te verminderen. Wat het plastic afval betreft, zijn wij er dit seizoen in geslaagd dit met 90% te verminderen door onder meer met onze framefabrikant bij toerbeurt gaasboxen uit te wisselen, waarin onze onderdelen zonder plastic verpakking kunnen worden opgeslagen en vervoerd.

#RECYCLE

De reacha bestaat reeds voor een deel uit gerecycleerde materialen. Zo worden bepaalde onderdelen vervaardigd met koolstofvezelversterkte kunststof, die uit afval van de Duitse productie ontstaat. Wij streven ernaar op middellange en bij voorkeur korte termijn kunststoffen en aluminium van gerecycleerde materialen en gerecycleerd aluminium te gebruiken. In het geval van textiel zoeken wij naar oplossingen om geupcycled technisch textiel te gebruiken. Overigens zijn wij altijd blij met tips en adviezen uit de gemeenschap.

#COMMUNITY

Ook al brengen wij onze producten steeds meer in het buitenland op de markt, toch blijft onze basis en onze thuisbasis de streek rond München en ten zuiden daarvan. Dit is de plaats waar ons ontwikkelingsteam, de meeste van onze leveranciers, onze partners en, het allerbelangrijkste, onze klanten, testers en gebruikers vanaf het allereerste begin gevestigd zijn. Denk globaal, handel lokaal! Vorig jaar hebben wij, trouw aan dit motto, de extra inkomsten uit de tijdelijke BTW-verlaging geschonken aan het plaatselijke technologie- en wetenschapsinitiatief Fablab Oberland e.V. (lees hier meer). €4000 voor de creatieven van morgen!

Search