Waar zijn windsurfers, surfers en kiteboarders meestal te vinden? Op het strand! Parkeren in de buurt van het water is echter vaak een uitdaging. Met de fietsaanhangers reacha SPORT bieden we een emissievrij alternatief om surfplanken, zeilen en andere uitrusting rechtstreeks naar het water te vervoeren.


Wat moet een fietsaanhanger voor surfplanken of kites bereiken?

Voldoende ruimte: Windsurfplanken zijn groot, laat staan het zeil. De reacha SPORT LONG fietsaanhanger biedt voldoende ruimte voor surfplanken tot 4,3 meter lengte, met of zonder zeil.

Stabiliteit: Onze fietsaanhangers worden regionaal geproduceerd in Beieren. Het aluminium frame komt uit Rosenheim. Het materiaal is ideaal: aluminium is stabiel en bestand tegen corrosie. We richten ons ook op hoge kwaliteit en duurzaamheid in onze andere componenten. Bovendien is lichtheid bijzonder belangrijk voor een fietsaanhanger.

Lichtgewicht constructie: Het aluminium frame is zeer licht. De andere componenten zorgen er ook voor dat het totaalgewicht van de fietsaanhanger minimaal blijft. De textiele laadruimtes zijn stabiel, licht en dienen als tas wanneer ze gedemonteerd zijn. Enkele plastic onderdelen zijn gebruikt met een focus op lichtgewicht constructie. Desalniettemin zijn alle gebruikte plastic onderdelen gemaakt van gerecyclede materialen uit de luchtvaart: zogenaamd "geïnjecteerd carbon". Dit is ook bijzonder stabiel en duurzaam.

Corrosiebescherming: We hebben materialen gekozen voor de reacha die ook gebruikt kunnen worden in zee en de best mogelijke bescherming tegen corrosie garanderen. Zelfs de schroeven van de reacha zijn gemaakt van roestvrij staal. Bovendien hebben onze fatbike wielen in 24" en 26" roestvrijstalen kogellagers. Desondanks is er altijd spray en zout in de lucht op zee. Dit leidt tot stress op alle oppervlakken. Aluminium oxideert en alles else lijdt. Alleen roestvrij staal is "redelijk" ongevoelig. Alles else corrodeert na korte tijd. Zelfs als er geen direct contact is met zeewater, moet alles na buitengebruik met zoet water worden afgespoeld en gereinigd. Het is ook nuttig om vooral gevoelige gebieden zoals de ventielen te smeren. Deze situatie geldt overigens niet alleen voor de reacha, maar ook voor je sportuitrusting.

Windsurfer die zijn windsurfplanken met de fietsaanhanger over het strand vervoert

Dennis Müller met zijn reacha SPORT LONG, volledig geladen met windsurfuitrusting

Modulariteit: De plastic onderdelen zorgen er ook voor dat de fietsaanhanger in korte tijd kan worden gemonteerd en gedemonteerd, aangezien het kliksysteem van de reacha SPORT bestaat uit aluminium buizen en klikverbindingen. Dit heeft ook als voordeel dat de fietsaanhanger in lengte en breedte kan worden afgesteld. Soms wil je alleen een kleine kite-surfplank meenemen naar het strand, hiervoor bieden we de SPORT SHORT met een korte dissel aan. De volgende dag een windsurfplank, en als je partner ook meegaat, misschien zelfs twee surfplanken. Met de SPORT LONG geen enkel probleem. De beschikbare disselstukken als accessoires kunnen eenvoudig met de klikverbindingen zonder gereedschap worden vervangen.

Tip: In onze videogalerij laat Floko zien dat het opzetten van de reacha minder dan vier minuten duurt en zonder gereedschap kan worden gedaan.

Banden voor het strand: We bieden alle reacha SPORT-modellen aan met 20" fatbike, de zogenaamde "beach" bandenset. Uiteindelijk is de weg naar het strand vaak ongelijk, en brede banden hebben gewoon betere tractie. Zo kan deze fietsaanhanger je surfplanken gemakkelijk over zand, stenen, grind en kiezels trekken. Voor gebruik op de weg bieden we onze compacte 20" en street 24" banden als alternatieven.

Draagvermogen: Bij gebruik van de reacha SPORT als fietsaanhanger raden we een maximaal draagvermogen van 35 kilogram aan. (Als handaanhanger kan het tot 60 kg dragen.) Dit garandeert onze klanten dat ze extra items zoals (wind)surfplanken, proviand, rugzakken of andere uitrusting kunnen inpakken. Voor degenen die extra draagvermogen nodig hebben, zou ook de reacha PRO overwogen moeten worden. Dankzij de versterkte dissel kan deze zelfs tot 80 kg transporteren, zelfs wanneer deze handmatig wordt bediend.

Spanbanden: Zodra je je windsurfplank met zeil op de fietsaanhanger hebt geladen, moet je natuurlijk alles goed vastzetten om te voorkomen dat het eraf valt. Om je windsurfplank zo stabiel mogelijk op de fietsaanhanger te bevestigen, hebben we een bevestigingsband voor jouw reacha ontwikkeld.

Fietsaanhanger voor surfscholen

De reacha SPORT PRO, in gebruik bij de surfschool BYTHEWAVE in Frankrijk

Speciaal ontwikkeld voor surfers: de reacha SPORT met fatbike banden

De uitrusting voor (wind)surfen heeft ook zijn prijs, net als onze reacha SPORT. Het is speciaal ontwikkeld als hand- of fietsaanhanger voor het vervoer van surfplanken, kiteboards en windsurfplanken. We weten dat er goedkopere modellen op de markt zijn, maar er zijn goede redenen waarom de fietsaanhanger zijn geld waard is. Want de reacha SPORT:

 1. is bijzonder stabiel en duurzaam (aluminium)
 2. is corrosievrij en bestand tegen zeewater
 3. kan surfplanken tot 4,3 meter lengte vervoeren
 4. kan ook kajaks en andere sportuitrusting trekken
 5. wordt duurzaam en regionaal geproduceerd in Duitsland
 6. is flexibel instelbaar (sleutelwoord: modulariteit)
 7. heeft minimaal gewicht (sleutelwoord: lichtgewicht constructie)
 8. is gemakkelijk op te bergen wanneer gedemonteerd (sleutelwoord: opvouwbaar)
 9. kan in enkele minuten zonder gereedschap worden gemonteerd
 10. is compatibel met elke fiets (sleutelwoord: verstelbare fietsadapter)
 11. en kan met de hand of met de fiets worden getrokken
Dit vinden onze klanten:

★★★★★

Perfecte surftrailer

Geweldige trailer voor surfplanken in combinatie met een fiets, supermakkelijk op te zetten, gemakkelijk op te bergen in de camper en geen gedoe naar de instap. Een aanrader.

JH

Fietsaanhanger met klein formaat

Suche