Wat gebeurt er op reacha in 2022?

2 jaar fabrieksgarantie

Gedurende 4 jaar hebt u ons bereik op de proef gesteld tijdens uw gevarieerde avonturen met meerdere 100.000 km-kilometers. In uw ervaringsrapporten heeft u altijd de robuustheid en levensduur van de reacha. 

Om deze reden hebben we besloten om onze fabrieksgarantie verlengen tot 2 jaar.

Hartelijk dank voor uw vertrouwen en de eerlijke en gedetailleerde input.

10 jaar garantie op reserveonderdelen

Omdat je avonturen geen avonturen zouden zijn als ze niet een beetje wilder zouden worden, hebben we besloten om Garantie op reserveonderdelen verlengd tot 10 jaar vanaf de datum van aankoop.

Wees dus niet bang voor ongebruikelijke manoeuvres met je reacha. Wij staan voor u klaar en helpen u aan het juiste reserveonderdeel.

En dat voor minimaal 10 jaar.

Duurzaamheid 2022

Velen van jullie weten niet eens dat 85% van het bereik uit Europa komt.

productie faciliteiten

Onze zeer sterke aluminium framebuizen worden in Europa vervaardigd. De frameconstructie wordt hiervan in Opper-Beieren gevormd en deze wordt uiteindelijk in Gmund am Tegernsee geassembleerd om onze voltooide reacha te vormen.
Onze wielen komen uit Italië en de meeste kunststof onderdelen worden in Beieren gemaakt.
We houden de transportroutes zo kort mogelijk en houden tijdens de productie altijd de arbeidsomstandigheden in de gaten.

verpakking

Voor het transport tussen onze producent en ons hoofdkantoor maken we sinds vorig jaar gebruik van een herbruikbaar transportsysteem. In plaats van dozen op europallets komen onze componenten aan in herbruikbare vakwerkdozen zonder extra verpakkingsafval.
We werken nu al op volle toeren aan een intelligent verpakkingssysteem voor het verschepen van onze reacha om de hoeveelheid karton in de loop van het jaar aanzienlijk te verminderen.

Design & duurzaamheid

Door verfijnde ontwerpen binnen ons bereik en een constructie, zullen we de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt in het 2-cijferige percentagebereik verminderen.

Kijk dan eens op onze duurzaamheidspagina:
Duurzaamheid met reacha fietskarren.

Prijsverhoging 1 februari 2022

Na stabiele verkoopprijzen in 2020 en 2021, verhogen we op 1 februari 2022 onze verkoopprijzen. Hieronder willen we de redenen hiervoor noemen.

Goed nieuws alvast voor iedereen die snel een beslissing neemt.
In de periode van 1 maart t/m 31 maart geven wij 10% VOORSEIZOEN KORTING op al onze producten.

Hoe is onze prijs samengesteld?

Onze verkoopprijs is de combinatie van grondstof- of materiaalprijs, transportkosten, productiekosten, opslag, verzending, klantenservice, productontwikkeling, administratie, verzekeringen, belastingen, reserves en winst.

Inflatie - energie- en arbeidskosten

We voelen de laatste tijd allemaal de ontwikkeling op de geldmarkt. De inflatie is beduidend hoger dan in voorgaande jaren. Dit heeft een wisselwerking met de loon- en energiekosten van onze Europese productie en heeft dus een impact op de productieprijs.

ontwikkeling van de grondstofprijzen

De belangrijkste componenten van onze reacha zijn aluminium (ca. 4,7 kg), plastic (ca. 1,24 kg), rubber (ca. 2,2 kg voor een "reacha SPORT street 24") en wat staal (ca. 0,88 kg).
De prijs van al deze grondstoffen is de afgelopen 18 maanden gestegen en sommige grondstoffen zijn zelfs geëxplodeerd. Prijsstijgingen tot 70% verpesten ook onze inkoop van goederen. Daarnaast bewegen we met ons bereik op het gebied van fietsproductie en voelen we ook hier de enorme vraagdruk.

vervoerskosten

Last but not least, ondanks de poging om onze transportroutes zo kort mogelijk te houden, worden we getroffen door de algemene stijging van de transportkosten. 

Summa Summarum

De som van deze effecten kunnen we slechts gedeeltelijk opvangen door volumestijgingen, goede relaties met onze leveranciers en kostenbesparende maatregelen.

+++

Tot zover onze plannen voor 2022!

Bij deze nogmaals hartelijk dank voor uw grote vertrouwen en uw altijd eerlijke inbreng.

Blijf ons vragen stellen en suggesties sturen. Uw feedback maakt ons beter.

Wij wensen u een sportief, gezond en liefdevol 2022.

Euer reacha-Team.

Schrijf een reactie

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Suche