vanaf 01/02/2022 verhogen we onze prijzen

leer meer

  • 3 Min leestijd

Beste klant,

het nieuwe jaar brengt een aantal veranderingen met zich mee waarover wij u hier graag informeren.

2 jaar fabrieksgarantie

Nadat we 4 jaar met onze reacha op de markt zijn geweest, hebben onze klanten de reacha op de proef gesteld tijdens hun verschillende excursies en avonturen met meerdere 100.000 km kilometers en de hoeveelheid positieve ervaringen met ons gedeeld in talloze verhalen. Op dit moment hartelijk dank voor het vertrouwen en de input van onze community. 

De robuustheid en levensduur van de reacha is keer op keer benadrukt in uw ervaringsrapporten. Om deze reden hebben we besloten om onze fabrieksgarantie te verlengen tot 2 jaar voor alle producten die zijn gekocht na 1 januari 2022. 

10 jaar garantie op reserveonderdelen 

Aangezien de avonturen van onze gemeenschap geen avontuur zouden zijn als er geen gekkere dingen waren, hebben we besloten om de garantie op reserveonderdelen te verlengen tot 10 jaar vanaf de aankoopdatum. Ook voor bestaande klanten.

Wees dus niet bang voor buitengewone manoeuvres met je reacha. Wij staan voor u klaar en helpen u aan het juiste reserveonderdeel. En dat voor minimaal 10 jaar.

Duurzaamheid 2022

Ook op het gebied van de duurzaamheid van ons product boeken we vooruitgang.

Velen weten niet eens dat 85% van het bereik uit Europa komt.
Onze zeer sterke aluminium framebuizen worden in Europa vervaardigd, de frameconstructie wordt daaruit gevormd in Opper-Beieren en de afgewerkte reacha wordt vervolgens daaruit geassembleerd in Gmund am Tegernsee, op ons hoofdkantoor.
Onze wielen worden in Italië gemaakt en de meeste kunststof onderdelen worden in Beieren gemaakt.
Dit houdt in dat we de transportroutes zo kort mogelijk houden en de arbeidsomstandigheden in de productie in de gaten houden.

Bij de wijziging van 2021 naar 2022 gaan we een deel van het materiaal weer verkleinen.
Sinds dit jaar gebruiken we een herbruikbaar transportsysteem voor het transport tussen onze producent en ons hoofdkantoor. In plaats van kartonnen dozen op europallets, die om het transport worden gewikkeld in plastic folie, worden onze componenten geleverd in vakwerkdozen zonder bijkomend verpakkingsafval. De lege boxpallets brengen we vervolgens weer terug naar onze producent. 
We werken al aan een intelligent verpakkingssysteem voor het verzenden van onze reacha om het aantal kartonnen dozen in 2022 aanzienlijk te verminderen.

Als het gaat om het gebruik van plastic, gaan we het gebruik van plastic in het nieuwe jaar met een dubbelcijferig percentage verminderen door verfijnde ontwerpen.
Begin dit jaar zullen we hier waarschijnlijk meer over publiceren in een uitgebreider verslag. 

U kunt meer lezen over onze duurzaamheid op onze Duurzaamheidskant.

Prijsverhoging 1 februari 2022

Na stabiele verkoopprijzen in 2020 en 2021, verhogen we op 1 februari 2022 onze verkoopprijzen. Hieronder willen we de redenen hiervoor noemen.

Inflatie - Energie- en arbeidskosten

Uiteindelijk voelen we allemaal de ontwikkelingen op de geldmarkt. De inflatie is beduidend hoger dan in voorgaande jaren. Dit heeft een wisselwerking met de loon- en energiekosten van onze Europese productie en heeft dus een impact op de productieprijs.

Grondstofprijsontwikkeling

De belangrijkste componenten van onze reacha zijn aluminium (ca. 4,7 kg), plastic (ca. 1,24 kg), rubber (ca. 2,2 kg voor een "reacha SPORT street") en wat staal (ca. 0,88 kg).

Voor al deze grondstoffen is de grondstofprijs de afgelopen 18 maanden gestegen en zijn sommige grondstoffen zelfs geëxplodeerd. Prijsstijgingen tot 70% verpesten ook onze inkoop van goederen. Daarnaast bewegen we met ons bereik op het gebied van de productie van fietsen en voelen ook hier de enorme vraagdruk.

Vervoerskosten

Last but not least, ondanks de poging om onze transportroutes zo kort mogelijk te houden, treft de algemene stijging van de transportkosten ons. 

Prijsstijging tussen 8% en 14%

Om de hierboven genoemde redenen zullen we vanaf 1 februari onze verkoopprijzen verhogen tussen 8% en 14%, afhankelijk van het product. We berekenen de prijs individueel en niet als een vast tarief voor alle producten.

Hoe komt onze prijs tot stand?

Onze verkoopprijs is de combinatie van grondstof- of materiaalprijs, transportkosten, productiekosten, opslag, verzending, klantenservice, productontwikkeling, administratie, verzekeringen, belastingen, reserves en winst.

 

Wij wensen u een sportief, gezond en liefdevol 2022.

We staan altijd open voor vragen en suggesties. Uw feedback maakt ons beter.

Euer reacha-Team.

 

Search