In het verleden kon je Mario en Manuel Stecher ontmoeten op de Isar golf in München tijdens het surfen. Vandaag de dag zijn de extreme sporters, die zichzelf met succes onder de naam "Stecher Twins" op de markt brengen, te zien op de Beierse televisie, die meermaals verslag heeft uitgebracht over de avontuurlijke records van de twee tweelingbroers uit Kaufbeuren. Ze hebben zelf ook een video gefilmd over hun tocht naar de Vilsalpsee met een fietskar van reacha. 


"Op langere reizen is lichamelijke conditie minder belangrijk dan je mindset! Je moet je voorbereiden op het feit dat het pijn zal doen, dat je door pijn zal gaan, dat je over je grenzen heen moet gaan - en als je slaagt, ben je halverwege" (Mario Stecher in interview met Sat 1 Bayern.)

Een kort bezoek aan de homepage van de Stecher Twins is genoeg om jezelf ervan te overtuigen dat Mario en Manuel Stecher soms graag "een stapje verder" gaan. Aan de andere kant was hun tocht naar de Vilsalpsee, een van de mooiste meren van Tirol, bijna een ontspannende tocht.

Dat is het mooie van de  fietskarren van reacha: Ze kunnen worden gebruikt voor ontspannende excursies in de natuur, maar ook als metgezel op extreme tochten, zoals je in het  reisverslag van Thomas Oschwald leest.

Een droom van een meer

Wie daarentegen het natuurgebied Vilsalpsee betreedt, is niet zozeer op zoek naar een sportieve kick als wel naar oppervlakkig plezier en wat ontspanning temidden van een (voor Midden-Europa zeldzame) soortenrijke flora en fauna. Naast de Vilsalpsee, die bekend staat om zijn kristalheldere water, dat bij goed weer de omgeving in pittoreske blauwe tinten weerspiegelt, zijn er ook drie kleinere bergmeren op grotere hoogte in de omringende bergen.

Zo is de Vilsalpsee ook populair bij toeristen als uitgangspunt voor wandelingen, fietstochten en andere buitenactiviteiten. En hoewel het een natuurreservaat is, kunt u ook uw SUP op de Vilsalpsee gebruiken en het diepblauwe meer zelf verkennen.

Twee stand-up paddlers op de afgelegen Tiroolse Vilsalpsee

De Tiroler Vilsalpsee is een beloning voor de 'spanning' van de reis.

De meeste excursiegangers beginnen - ook vanwege de goede parkeermogelijkheden - in Tannheim. Van daaruit kunt u gemakkelijk de vier kilometer naar de Vilsalpsee te voet of op de fiets afleggen. De Stecher Twins bliezen daar hun 14" SUP-planken op voordat ze hun planken met peddeluitrusting en proviand op de reacha laadden.

Zoals alle reacha modellen kan de reacha SPORT snel en eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd. Floko, een van de oprichters, demonstreert dit in een vijf minuten durende video. Dit artikel legt uit hoe je een reacha fietskar in een paar minuten in elkaar zet en wijst ook op de bijzondere kenmerken van andere modellen.

Nadat de reacha was opgezet en ingepakt, begon de reis naar Vilsalpsee. Manuel Stecher deed verslag van de reis zelf in de Duitse Standup Magazine, een dat regelmatig producttesten, nieuws en informatie over SUP's publiceert, en vertelde daarbij het volgende;
"Heel zachtjes en rustig loopt de reacha achter onze wielen. Zelfs een korte oversteek in de vlakke rivierbedding tussen grof grind en gips kan de trailer weerstaan. De eerste indruk verrast ons en we zijn blij dat we niet het gewicht van onze SUP's op onze rug hoeven te dragen, maar met volle teugen kunnen genieten van de prachtige natuur".

Vertrek met mountainbike en SUP in Tannheim

Departure in Tannheim

De hand- en fietskarren van reacha zijn precies voor dit doel ontwikkeld. Alle modellen worden vooral gebruikt door buitensporters die hun surfplanken, kajaks en zelfs SUP's per fiets naar het dichtstbijzijnde strand of meer willen vervoeren. Vaak al in "gemonteerde" toestand, zodat men de vermoeiende lucht die in- en uitgaat op de bestemming bespaart.

U kunt ook veel accessoires en andere apparatuur toevoegen, want de reacha-modellen kunnen worden geladen met maximaal 30 kg (leer hier meer over de functies).

Mountainbike-aanhangwagen geladen met SUP'sZijn reacha komt ook uitstekend uit de voeten op de piste.

Aan het einde van hun excursie naar de Vilsalpsee, waarvan de twee avonturiers de volgende video hebben gemaakt, geven de tweeling ons (of onze reacha trailer) een lovende beoordeling: "We hebben een prachtige dag gehad hier op de Vilsalpsee, we hebben de reacha trailer vandaag op z'n pootjes gezet. We zijn mega tevreden en onder de indruk. Maar nu is het weer tijd voor de bank." Daar valt niets meer aan toe te voegen.

Behalve misschien: een groot dankwoord aan Mario en Manuel, voor het meenemen van onze reacha SPORT op hun tour. We zijn blij dat het aan hun verwachtingen heeft kunnen voldoen.

Schrijf een reactie

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Suche